Բաստուրմա,սուջուխ՝ազգային խոհանոց

220px-Pastirma_1240923.gif

Տեխնոլոգիայի պարապմունքին մենք որպես ազգային խոհանոց ուսումնասիրեցինք բաստուրմա և սուջուխ։ Ես կարծում էի, որ դրանք հայակական ուտեստ է, բայց պարզվեց, որ երկուսն էլ թուրքական է։Պատրաստման համար որպես հումք օգտագործվում են տավարի և ոչխարի միս (առաջին տեսակի), ինչպես նաև տարբեր համեմունքներ։ Ունի բավականին մեծ տարածում՝ բալկանյան երկրներից մինչև Անդրկովկաս, Միջին Արևելքում և Կենտրոնական Ասիայում։ Հայկական խոհանոցում տարածված սննդամթերք է։

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s